2008. március 29., szombat

Creepy V egytagú zenekara

Egy amerikai rádió élő adásában (WEFT Champign Illinois) játszott zenekar helyett a következő videón látható srác. Lehet, hogy ez lesz a punk új hulláma...?



Minden esetre jobban nyomja, mint a punk brigádok többsége, szép munka!

2008. március 28., péntek

Tallan Latz a világ legfiatalabb blues gitárosa

Tallan Noble Latz (a "T-Man") 1999 szeptember 22-én született. Most 8 éves, és úgy tűnik híres zenész lesz belőle...



3 évesen kapott egy dob felszerelést, majd 4 évesen egy pici akusztikus gitárt, amin egyszer csak elkezdett játszani. 5 évesen húsvétra már egy elektromos gitárt kért, miután látott egy videót Joe Satrianiról. Távirányítós csónak, bicikli és gitár közül választott... Szülei egyetlen kikötése az volt, hogyha megveszik a gitárt, akkor Tallan-nek gitárórákat kell vennie, és gyakorolnia kell.

Nem kellett sokat noszogatni, naponta 2-3 órát gyakorol, és több gitártanárhoz is jár. Azon dolgozik, hogy a legjobb legyen...

Tallan azóta megöregedett, már 8 éves (a tejfogai is kezdenek kihullani). Több fesztiválon is játszott már, volt hogy több ezer ember előtt.

A kiscsávó kedvenc zenészei, akik hatással voltak rá: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Walter Trout, BB King, Buddy Guy, Joe Satriani, Steve Vai, Steve Miller, Eric Johnson, Led Zeppelin, Bon Jovi, Derek Trucks, Rush, Keith Urban, Craig Young, Collective Soul, Bach, Beethoven de a lista folytatódik...



Tallan több cég, a Curt Mangan Strings, Morley Guitar, Laney és a Dean Guitars reklámarca is.

Jelenleg néhány vén arccal nyomul a T-Man’s Blues Project nevű formációjával. (Forrás: http://www.pbase.com/soulfulimpressions/tallan_latz).



Nem ügyetlen a srác, csak kár, hogy ilyen öreg...

2008. március 27., csütörtök

Alibi Vs Rockefeller: Sexual Healing

Egy érdekes koreográfia kétféle zenére, ugyanazokkal az unalmas szereplőkkel...






Engem meggyógyított...

2008. március 26., szerda

Kunal Sen és egytagú zenekara

Ismét egy remek videóvágást láthatunk, Michel Gondry hatására egy Kunal Sen nevű skac készítette el saját nótájához, a "The Crazy Dice"-hoz ezt az ötletes videóklippet:



Elmondása szerint 10 napig tartottak a felvételek, a keverés tovább... Megérte, nekem a muzsika is bejön!

2008. március 25., kedd

Professor Gizmo (Gary A. Krueger)

Professor Gizmo zenéjével és produkciójával mindenképpen előkelő helyet érdemel itt.



Professor Gizmo one-man-band plays The Saint Louis Blues on The Lonesome Pine Special, "One Man Band Spectacular" 1991.



Professor Gizmo 2007-ben, Berkeley egyik sétálló utcáján zenélt, a "The stars and stripes forever"-t játsza el.



A "The Tiger Rag" című nótát adja elő a következő videón:




Gary A. Krueger 1968 óta tanít Wisconsin-ban. Több díjat is kapott pedagógusi tevékenységéért. A következő videón a tanárbácsi látható.



Gratulálunk neki!

2008. március 24., hétfő

Az utolsó duett a Földön...

A jövőben a zene marad az egyetlen érték a Földön...



Szegény zombik...

2008. március 23., vasárnap

Yngwie Malmsteen

Yngwie Johann Malmsteen (születési neve: Lars Johan Yngve Lannerbäck) svéd származású gitáros. 1963-ban született Stockholmban. Már kis gyermekként elkezdett gitározni tanulni, melyben főleg Jimi Hendrix és Ritchie Blackmore zenéje inspirálta. Gitártanárhoz sosem járt. Gimnazista évei alatt sok botrányba keveredett, melyet valószínűleg a szülei válása okozta lelki törés táplált. 18 éves koráig számos együttesben játszott, melyek közül mára az Alcatrazz nevű banda maradt ismertebb a rajongók körében. A zenész 18 évesen – a svéd popzene-ipar okozta frusztrációt megelégelve – az USÁ-ba ment, és ott próbált szerencsét. A 80-as évek során felépítette a klasszikus elemekkel díszített heavy metal stílusát. Az első négy albuma az eladott példányszámot tekintve benne volt az amerikai toplista első 100-ában.



Legnagyobb példaképe Paganini volt, a leggyakrabban használt harmónikus dúr, mól, fríg és eol skáláit is tőle tanulta. Malmsteen-ra jelentős hatást gyakorolt még a Rainbow, a Deep Purple, Jimi Hendrix, Johann Sebastian és Bach zenéje.

Yngwie Malmsteen számos együttesben játszott az elmúlt húsz évben, legjellemzőbb azonban szólóprojektje az Yngwie Malmsteen's Rising Force keretében.

1988-ban a Fender kiadta a Malmsteen signature Stratocastert. Eric Claptonnal ők lettek az elsők, akik ebben a megtiszteltetésben részesültek.

1989-ben autóbalesetet szenvedett, Jaguar XKE kocsijával fának csapódott. Egy hétig kómában feküdt, eközben otthon édesanyja rákban elhunyt.

2000-ben leszokott a dohányzásról, és abbahagyta az ivást is. Megházasodott, és gyermeke született, akit Antonio Vivaldi után Antonio-nak nevezett el.

Az elmúlt években (pl. 2003-ban) Malmsteen a G3 projekt keretein belül Joe Satriani-val és Steve Vai-jal turnézott együtt.

Következzen egy koncertfelvétel, melyen egyik híres számát, a Black star-t játsza:



Ugyanezt a nótát Malmsteen átírta színfónikus zenekarra is. A Black star japán orkesztra előadásában:



Végül egy közös szám a nagyzenekarral, melyet szintén Malmsteen ültetett át nagyzenekarra.



Meghalt Jimi Hendrix, megszületett Malmsteen...