2008. február 16., szombat

Yuri Lane

A beatboxos Yuri Lane leginkább arról híres, hogy szájharmónikán keresztül küldi a világba a gyomrából, szájából illetve egyéb helyekről származó hangjait. A Compulsory Breathing című film főszereplője volt, ahol egy beatboxost alakított. Nem láttam a filmet, de azt hiszem zseniálisan formálhatta meg, félelmetes beleéléssel. Ezen kívül szerepelt még néhány filmben (címük: The Principal, Farmer & Chase és a Playing Mona Lisa).



Lane a san francisko-i Művészetek Iskolájában végzett, később az Amerikai Konzervatórium Színházában és a Pacific Conservatory of the Performing Arts-ban mélyítette tudását.



Egész jó kis tudást halmozott fel, gratulálunk neki!

Fú de jó a zene!

Nagyon jó zene:

2008. február 15., péntek

Morbid Angel szóló tekerő lanton

A kissrác tekerő lanton pörköli a Morbid Angel szólót. Zseniálisan vágott videó, Trey Azagthoth-nak is tetszene.

2008. február 13., szerda

Mark Goffeney

Tehetséges a srác. Valószínűleg nem vagánykodásból teszi, de nem hiszem, hogy sokan utána tudják csinálni.



Goffeney kéz nélkül született 1969-ben. Mindig is zenész akart lenni, trombitázni kezdett egy bandával az iskolából, de ez nem elégítette ki a rock iránti rajongását. Egy barátja gitározott neki először, ő pedig megpróbálta utána játszani -a lábával.

Goeffey elkezdett gyakorolni, tudta, hogy menni fog neki, és megtanult szólózni is. Nyugdíjas otthonokban lépett föl, de titkos vágya az volt, hogy egy zenekarban játszhasson. „Mindenki gitározott a 80-as években” meséli. „És mindenki szóló gitározni akart, ezért nehéz volt bekerülni egy bandába. Emiatt kezdtem el basszus gitározni.”



Évekkel később, és sok-sok lemez eladásával a háta mögött Goffeney már nem nevezhető amatőrnek. Többször szerepelt tv-ben színészként és előadóként egyaránt. A rokkantak jogaiért mondott beszédeket Amerika minden táján.

Mostanában a san diego-i Balboa Parkban szokott zenélgetni, mint utcazenész. Van, hogy 200-300 dollárt is hazavisz egy nap. „Néha komplexusom van amiatt, hogy páran azt hiszik koldus vagyok, pedig ha kézzel születtem volna, akkor is ezt csinálnám. Nem hagyom abba csak azért, mert a lényeget nem érti mindenki.” (Abilitymagazine).

Gratulálunk neki, lábat fogunk vele.

2008. február 12., kedd

Larry Wright

Larry New Yorkban tengeti a kis életét, hobbija a vödrözés. Sokat össze is gyűjtött már, melyeken ki tudja élni agresszív hajlamait:



Minden esetre elég jól szólnak ezek a vödrök. Biztos Tama. A srácot fel is kapták, készítettek vele interjút is:

2008. február 11., hétfő

One man show

"One man show", vagyis egy emberes show. Így nevezi a mutatványait ez az amerikai fiatalember. Van némi skizofrén hajlama, ami valószínűleg gyermekkorában alakulhatott ki, mert leginkább a rajzfilmhősök szerepébe tudja beleélni magát. Biztosan gyakorolta egy kis ideig.



Ok, de miért is került be a blogba? A következő produkció először unalmas, aztán, mint a Derrick-ben kiderül az igazság. Köszönet érte Ádámnak.



Manapság az is csoda, ha valaki előre felé jól tud énekelni, ez meg visszafelé is úgy nótázik, mint a disznó (rák?). Gratulálunk neki.