2008. február 9., szombat

Michael Angelo az izmos ujjú gitáros

Michael Angelo Batio egy amerikai instrumentális/heavy metál gitáros és rovatszerkesztő Chicago-ban. A Northeastern Illinois Egyetemen szerzett diplomát zeneelméletből és komponálásból. A Guitar One Magazine minden idők leggyorsabb gitárosának választotta. Én meg ezennel megválasztom a legzsírabb pólóban muzsikáló gitárosnak.



Batio 10 éves kora óta gitározik, és már két év tanulás után gyorsabban tudott játszani, mint a tanára. Balkezes, mégis jobbkezes gitáron tanult meg muzsikálni. Gyakorlás közben gyakran egyszerre két hangszeren játszott, hiszen két keze volt, miért is ne? A teppingelés során használt fent-lent technikája elég egyedi a gitárosok világában. Az első videó végén látszik, hogy a pulikutya bácsi milyen szeretettel alkalmazza ezt a csajozós technikát.

Ő a megalkotója a "quad", vagyis 4 részből álló gitárnak, amit El Paso-ban egy Nitro koncerten elloptak tőle, de később a Dean cég csinált neki egy másikat.



A dupla gitár egy másik "találmánya" Batio-nak, amit gyakran használt koncertjein, de stúdióban soha. Biztosan azért, mert ott ritka a jó csaj...


Az első poszt

Tüzijáték, dobpergés, elindult hát az első magyar blog, mely céljául tűzte ki az interneten fellelhető neves, és névtelen művészek bemutatását. Olyan posztok kerülnek osztásra, melyek vicces, vagy bámulatos tehetségű zenészeket ábrázolnak és -ha van rá mód-, mutatnak be. A nézettség növelése érdekében néha elég, ha jó csaj az illető. Küldjetek bátortalanul a témába vágó jútyúbos videókat, ha remekek, akkor közzé tesszük őket. Kezdődjék hát a móka...