2008. március 28., péntek

Tallan Latz a világ legfiatalabb blues gitárosa

Tallan Noble Latz (a "T-Man") 1999 szeptember 22-én született. Most 8 éves, és úgy tűnik híres zenész lesz belőle...



3 évesen kapott egy dob felszerelést, majd 4 évesen egy pici akusztikus gitárt, amin egyszer csak elkezdett játszani. 5 évesen húsvétra már egy elektromos gitárt kért, miután látott egy videót Joe Satrianiról. Távirányítós csónak, bicikli és gitár közül választott... Szülei egyetlen kikötése az volt, hogyha megveszik a gitárt, akkor Tallan-nek gitárórákat kell vennie, és gyakorolnia kell.

Nem kellett sokat noszogatni, naponta 2-3 órát gyakorol, és több gitártanárhoz is jár. Azon dolgozik, hogy a legjobb legyen...

Tallan azóta megöregedett, már 8 éves (a tejfogai is kezdenek kihullani). Több fesztiválon is játszott már, volt hogy több ezer ember előtt.

A kiscsávó kedvenc zenészei, akik hatással voltak rá: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Walter Trout, BB King, Buddy Guy, Joe Satriani, Steve Vai, Steve Miller, Eric Johnson, Led Zeppelin, Bon Jovi, Derek Trucks, Rush, Keith Urban, Craig Young, Collective Soul, Bach, Beethoven de a lista folytatódik...



Tallan több cég, a Curt Mangan Strings, Morley Guitar, Laney és a Dean Guitars reklámarca is.

Jelenleg néhány vén arccal nyomul a T-Man’s Blues Project nevű formációjával. (Forrás: http://www.pbase.com/soulfulimpressions/tallan_latz).



Nem ügyetlen a srác, csak kár, hogy ilyen öreg...

Nincsenek megjegyzések: