2008. március 8., szombat

Zenélő Pixar robotok

Tanulságos mese...



Azt sajnálom csak, hogy a diszkós robot életben maradt.

2008. március 7., péntek

99 szó...

Remek klipp!



Ezekhez nekem is lenne néhány szavam...

2008. március 6., csütörtök

Wally Eastwood

Willy Eastwood egy olyan amerikai családban született, ahol 6 generáció óta mindenki trapéz artista volt... Születése után ez a hagyomány megszakadt: Wally eldöntötte, hogy inkább a földön marad, mert tériszonya volt. Zsonglőr lett belőle...



Wally több nemzetközi tehetségkutatón győzött. Miközben 5 országban lépett fel, sokoldalú előadóművésszé nőtte ki magát. Mostanában a legnagyobb Los Angeles-i showkban szerepel, mellette a világ minden tájára eljut bámulatos produkcióival.

Így kell 5 ezer forintos szintetizátorral sztárrrá válni... Ügyes!

2008. március 5., szerda

Énekes madarak

A papagájok nem csak beszélni tudnak...



A következő énekes madárka neve Pancho:



Jó fejek...

2008. március 4., kedd

Victor Lemonte Wooten

Victor Lemonte Wooten 1964 szeptember 11-én született. Virtuóz játékáról hires, elismert zenész és komponista. 3-szor nyerte meg az amerikai Bass Player Magazine “Év Basszusgitárosa” díját, ő az első, aki többször is ebben a megtiszteltetésben részesült.



Virgianiában született, 2 évesen a bátyja, Regi tanította meg basszusgitáron játszani, 4 évesen már egyszerűbb basszus témákat pengetett. A The Wooten Brothers banda (Regi, Rudy, Roy, Joseph és Victor) a 70-es években bejárták Williamsburgot, Virginiát. Miután 1988-ban Nashville-be költözött, a blues és soul énekes Jonell Mossel azonnal elhívta a bandájába. Egy évvel később a banjo mester Béla Fleck-hez szerződött a szintetizátoron és harmonikán zenélő Howard Levy-vel, és testvérével Roy Wooten-nel. Zenekaruk a Béla Fleck and the Flecktones ismertté vált jazz, funky és és blues elemkből táplálkozó jellegzetes muzsikájukkal.

Wooten több fúzió és progresszív zenekar tagja, többek közt a Bass Extremes-ben (Steve Bailey, Derico Watson, Oteil Burbridge), a Vital Tech Tones-ban (Scott Henderson és Steve Smith), az Indian jazz fúzió gitárossal Guitar Prasannal, és az "Extraction" trio-val (Greg Howe és Dennis Chambers) húzza a talp alá valót.



Victor jelenleg sokat turnézik Béla Fleck and the Flecktones-szal. Székhelye Nashville, ahol 4 gyermekével és feleségével éli vidám életét.

2008. március 3., hétfő

Őrült hangszer: a daxofon (daxophone)

A daxofon (daxophone) Hans Reichel találmánya, és szerinte drágasága a dörzsöléses idiofon hangszercsoportba tartozik.



Vékony falapokból áll, amik egy fa tömbhöz vannak erősítve, mely általában 3 lábon áll és egy vagy több mikrofon van ráerősítve.Általában vonóval szólaltatják meg, de lehet ütni vagy egyszerűen csak húzni… A sokféle emberszerű hang típusa a hangszer formájától, a fa fajtájától, a hajlítás helyétől és a különálló fa blokk, a „dax” helyétől függ.



Reichel lejegyezte a konstrukcióü tervét oly móüdon, hogy egy faragásban képzettebb személy is meg tudja otthon csinálni. A tervek lehívhatók a honlapjáról.



Nekem is kell egy daxofon, megyek faragni!

2008. március 2., vasárnap

Michel Lauzière

Michel Lauzière egy kanadai humorista, aki leginkább bizarr performanszairól ismert. 1989-ben kezdte karrierjét, azóta több, mint 1 billió ember látta műsorait a világ 5 kontinensén.



45 ország 400 városában lépett fel, többek közt Hong-Kong, Tokyo, Szingapúr, Buenos Aires, Santiago de Chile, Lima, Bogota, Caracas, Mexico város, Miami, New-York, Las Vegas, Los Angeles, Toronto, Montreal, Párizs, London, Róma, Milan, Monte-Carlo, Madrid, Barcelona, Seville, Marrakech, Liszabon, Amszterdam, Brüsszel, Berlin, Münich, Oslo, Innsbruck, Zürich, Vienna, Budapest, Athén, Dubai, Isztanbul is meghívta már.

Egyik leghíresebb performansza volt, amikor Mozart 40. szinfóniájának részletét játszotta el vízzel töltött üvegek és a görkorcsolyája segítségével.



Szép munka!