2008. február 9., szombat

Michael Angelo az izmos ujjú gitáros

Michael Angelo Batio egy amerikai instrumentális/heavy metál gitáros és rovatszerkesztő Chicago-ban. A Northeastern Illinois Egyetemen szerzett diplomát zeneelméletből és komponálásból. A Guitar One Magazine minden idők leggyorsabb gitárosának választotta. Én meg ezennel megválasztom a legzsírabb pólóban muzsikáló gitárosnak.



Batio 10 éves kora óta gitározik, és már két év tanulás után gyorsabban tudott játszani, mint a tanára. Balkezes, mégis jobbkezes gitáron tanult meg muzsikálni. Gyakorlás közben gyakran egyszerre két hangszeren játszott, hiszen két keze volt, miért is ne? A teppingelés során használt fent-lent technikája elég egyedi a gitárosok világában. Az első videó végén látszik, hogy a pulikutya bácsi milyen szeretettel alkalmazza ezt a csajozós technikát.

Ő a megalkotója a "quad", vagyis 4 részből álló gitárnak, amit El Paso-ban egy Nitro koncerten elloptak tőle, de később a Dean cég csinált neki egy másikat.



A dupla gitár egy másik "találmánya" Batio-nak, amit gyakran használt koncertjein, de stúdióban soha. Biztosan azért, mert ott ritka a jó csaj...


Nincsenek megjegyzések: